Agrologiopiskelija Reetta

Agrologiopiskelija Reetta

Nimi: Reetta Jääskeläinen
Ammatti: Agrologiopiskelija
Koulutus: Agrologi AMK, Savonia-ammattikorkeakoulu
Työpaikka: Osuuskunta Maitomaa

Mistä sait kipinän alalle?

Kipinä alalle on syttynyt jo lapsena vanhempien lypsykarjatilalla. Pienestä pitäen olen ollut mukana tilan töissä ja sen myötä kasvanut alalle. Ajattelin kuitenkin ensin opiskelevani itselle jonkin muun ammatin ja olenkin viimeistä silausta vaille valmis luonnontieteiden kandidaatti. En kuitenkaan kokenut ympäristötieteen opintoja itselleni oikeaksi, joten päätin hakea opiskelemaan agrologiksi keväällä 2020. Sitä päätöstä en ole katunut hetkeäkään.

Uutta intoa alalle toi lypsykarjanäyttelyihin osallistuminen omien ja muiden eläinten kanssa. Näyttelytunnelma on aivan omanlaisensa, kun pääsee esittämään omia eläimiä ja jännittämään niiden menestystä. Siellä olen päässyt tutustumaan myös uusiin samanhenkisiin ihmisiin. Esimerkiksi karjanjalostuskärpänen on puraissut näyttelyiden myötä.

Tyypillinen työ/koulupäivä?

Opiskelen agrologiksi monimuotona, mikä on tuonut mahdollisuuden tehdä opintojen ohella töitä lähes täysipäiväisesti. Opintojen ohella olen ollut töissä Osuuskunta Maitomaalla raejuuston pakkaajana. Tällä hetkellä suoritan samaisessa meijerissä työelämäharjoittelua alkutuotantoneuvojana. Arkipäivisin olen töissä klo 8-16. Työpäiviin sisältyy nykyisin paljon toimistohommia ja joskus myös tilakäyntejä. Työpäivän jälkeen siirryn kotiin koulutöiden pariin. Viikonloppuisin teen viikolta rästiin jääneet tehtävät. Aina välillä pidän myös töistä vapaata, jotta saan kunnolla kouluhommia eteenpäin. 

Parasta alassa ja opinnoissa?

Opiskelu on mieleistä, kun tietää olevansa oikealla alalla. Koko ajan oppii jotain uutta ja hyödyllistä. Olen myös iloinen siitä, kuinka hyvin olen saanut yhdistettyä opiskelut ja työn. On ollut myös aivan mahtavaa päästä tutustumaan muihin samanhenkisiin ihmisiin ympäri Suomen.

Työssä parasta on monipuolisuus ja se, että pääsee hyödyntämään opittuja tietoja ja taitoja käytännössä. Päivät ei ole samanlaisia ja koko ajan voi oppia uutta.

Terveiset nuorille?

Alan ammattilaisia tarvitaan myös tulevaisuudessa! Kannattaa ehdottomasti lähteä opiskelemaan, jos vain omaa mielenkiintoa maataloutta kohtaan löytyy. Työllistymismahdollisuudet ovat hyvät ja monipuoliset. Kotimaista ruoantuotantoa tarvitaan!