Biotalouden mahdollisuudet ja luova yrittäjyys

Hankkeen tavoite ja tuloksia

Hankkeessa lisättiin nuorten ja opettajien biotalousosaamista kehittämällä uusia tapoja ja toimintamalleja biotalouden opetukseen yläkouluissa ja lukioissa. Hanke toteuttiin yhteistyössä alueen yritysten ja muiden yhteistyökumppaneiden kanssa. Hankkeen kantavana teemana oli yrittäjyyskasvatus ja -koulutus.

Hankkeessa kehitettiin useita hyviä toimintamalleja biotalouden opetukseen pilottikoulujen kanssa. Kukin pilottikoulu valitsi oman parhaan käytännön "timantin", josta tehtiin hankkeen päätteeksi esittelyvideo. Videot pääset katsomaan kunkin pilottikoulun omalta hankesivulta (alta tai sivupalkista). Timanttien lisäksi toteutettiin mm. opintoretkiä, joilla päästiin syventämään opintojakson ja oppiaineen aiheita. Näihinkin pääset tutustumaan tarkemmin koulukohtaisella sivulla. 

Hankkeessa oli tärkeässä osassa myös opettajien osaamisen lisääminen. Biotalous on alati kehittyvä ala! Pilottikoulujen opettajille järjestettiin useita valmennuspäiviä ja koko koulun henkilökunta pääsi opintoretkelle johonkin biotalouden yritykseen tai kohteeseen. Lisäksi hankkeen lopuksi kaikille Pohjois-Savon opettajille tarjottiin mahdollisuutta tutustua hankkeen tuloksiin ja biotalouteen. 


Hankkeen pilottikoulut

Lisätietoja: Niina Mäntyniemi, puh. 0400 158 229, niina.mantyniemi(at)maaseutuammattiin.fi

Hankkeen rahoittajat: 
 

              

Pohjois-Savon metsänhoitokoulusäätiö

Einari Vidgrenin säätiö

Siilinjärven maataloussäätiö

     

Tapahtumat

Tapahtumakalenteri
<

>
Ma
Ti
Ke
To
Pe
La
Su