Maaseutuammattiin ry Herkkujen Suomessa

20.08.2014

Lähiruokatapahtuma Herkkujen Suomi järjestetään neljättä kertaa ja tänä vuonna suurta huomiota saa myös suomalainen ruokakasvatus. Maa- ja metsätalousministeriön Ruokailo-osastolla kerrotaan ajankohtaisista ruokakasvatusmenetelmistä ja tutustutaan niihin hauskojen esimerkkien ja innostavien asiantuntijoiden avulla.  Ohjelmassa luodaan myös katsaus suomalaisiin, sosiaalisiin innovaatioihin; kouluruokailuun ja kotitalousopetukseen. Tarkoituksena on tuoda esiin ruokailo, josta niin lapset kuin aikuisetkin voivat nauttia.

Ruokakasvatuksella lisätään lasten ja nuorten ruokaosaamista

Suomessa ruokakasvatuksen alueella on monia toimijoita, joiden kaikkien työpanosta ja yhteistyötä tarvitaan. Ruokailo-osastolla tutustumme aktiviteettien avulla  alakoululaisten makukouluun ja ruokakouluun sekä yläkoululaisten ruokavisaan. Esittelemme myös julkisen sektorin ruokapalveluyksiköiden kouluruokadiplomia, kotitalousopetusta sekä nuorten mahdollisuudet maaseudusta ammattiin.

Yleisö voi osallistua kilpailuun parhaasta kouluruokamuistosta. Lisäksi paikalla seikkailee pirteä porkkana, jonka kanssa voi kuvauttaa itsensä, kertoo Bettina Lindfors, Ruokailo-osaston ohjelma- ja viestintävastaava.

- Ohjelmalavalla keskustelemme ruokakasvatuksen asiantuntijoiden kanssa lasten ja nuorten ruokakulttuurista Suomessa, alakoulu ruokakasvattajana sekä lasten ruokakasvatuksesta varhaiskasvatuksesssa. Pohdimme myös kotitalouden uutta tulemista ja esittelemme uutuutena ruokakasvatusopetus restonomikoulutuksessa. Asiantuntijoiden puheenvuorojen ohella pidetään tietoiskuja ajankohtaisista ruokakasvatus menetelmistä, kiteyttää Lindfors.

Ruokailo-osasto on avoinna torstaina 21.8.2014 klo 16.00-21.30, perjantana 22.8.2014 klo 11.00-20.00 ja lauantaina 23.8.2014 klo 10.00-18.00.

Lue lisää Ruokakasvatus Suomessa -ohjelmasta tästä, http://www.mtk.fi/herkkujen_suomi/ohjelma/fi_FI/ohjelma/

Lisätietoja:

Ruokakasvatus Suomessa ohjelma & Ruokailo-osasto: Bettina Lindfors, hankepällikkö, Ruokakoulu - Matskolan, 045 109 6811, bettina.lindfors@ruokakoulu.fi

Ruokailo-osastolle osallistuu:

Hevi-etsivä ja kasvisaarteen arvoitus/Makukoulu
(http://keski-pohjanmaa.maajakotitalousnaiset.fi/hankkeet/hevi-etsiva-ja-kasvisaarteen-arvoitus-1328)

Ruokakoulu - Matskolan
(http://ruokakoulu.fi/fi/alkuun/)

Kouluruokadiplomi (Ammattikeittiöosaajat)
(www.kouluruokadiplomi.fi)

Ruokavisa
(www.ruokavisa.fi)

Maaseutuammattiin ry ja Maaseutu  maistuu nuorille
(http://www.maaseutuammattiin.fi)

(https://www.facebook.com/MANUhanke.TouchCountryside)

Köksää on kivaa (Kotitalousopetus)
(http://www.kotitalousopettajat.fi)"

Uutiset